Meillä voit asioida turvallisesti, varaa henkilökohtainen palveluaika: puhelimitse 045 1800 957  tai sähköpostilla info@pitula.fi

Suomalaista käsityötä

2210,00 

Ihastuttava Risto Halmeen suunnittelema 1960-sarja. Suomalaista suunnittelua ja käsityötä. ♥ Tilaa sähköpostitse tai soittamalla myymälään! Toimitusaika noin 6 viikkoa.

1960 sarja edustaa kodikasta ja kevyttä 60-luvun muotokieltä. Hinta sisältää pyöreän pöydän ja 4 kpl:tta tuoleja.

Laadukas tammella viilutettu koivuvaneri kansi on kestävä ja komea ratkaisu kodin kalustukseen. Jalat ovat irrotettavissa.

Ruokapöytien vakio-mitat: 180×95 cm, 150×85 cm ja 130×80 cm. Pyöreän pöydän halkaisija 110 cm. Pöytien korkeus: 74 cm

Kun Risto Halme opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa, Ateneumissa 1950-luvun loppupuolella, yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen ohessa syntyi myös tämän tuolin alkuidea. Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957.  Tuolissa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja ammattitaidolla tuolin valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä.

Sisustusarkkitehti (SIO) Risto Halme (s. 1934) valmistui sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta oppilaitoksesta Ateneumista vuonna 1959. Halme on yksi Suomen arvostetuimpia huonekalumuotoilijoita. Hän on työskennellyt huonekalumuotoilijana lähes kaikkien suomalaisten huonekalutehtaiden kanssa sekä toiminut sisustusarkkitehtina lukuisissa julkisissa kohteissa.

Risto Halme on suunnitellut 1960 –nimeä kantavan ruokaryhmän, joka henkii menneiden vuosikymmenten tunnelmaa modernilla otteella.

Astu Huonekalu Pitulan myymälään

Meitä on moneksi, mutta onneksi on kalusteitakin. Me Huonekalu Pitulassa haluamme luoda jokaiseen kotiin pitkäikäisten huonekalujen lisäksi lämpimän tunnelman. Viihdytään kodeissamme ja annetaan vieraillekin mukavan rento ympäristö, laatua unohtamatta! Tervetuloa tutustumaan myymäläämme virtuaalisesti ja paikan päällä.

– Susanna Pitula