Hei. Olen Susanna Pitula. Jos teillä on mitä tahansa kysyttävää, voitte soittaa tai lähettää sähköpostia:

045 180 0957 » info@pitula.fi »

Meille Pitulaan voit halutessasi varata henkilökohtaisen palveluajan! Varaa oma aikasi sähköpostilla tai puhelimitse.

1960-tuoli

389,00 

Ihastuttava Risto Halmeen suunnittelema 1960-sarja. Suomalaista suunnittelua ja käsityötä. ♥ Tilaa sähköpostitse tai soittamalla myymälään! Toimitusaika noin 6 viikkoa.

1960 sarja edustaa kodikasta ja kevyttä 60-luvun muotokieltä. Hinta 389€/kpl kaikki vakiovärit. Tuoli nähtävillä myymälässä.

Laadukas tammella viilutettu koivuvaneri on kestävä ja komea ratkaisu kodin kalustukseen. Tuoli on erittäin siro, paino vain 3,8 kg. Hyvä istuttavuus.

Tuolin mitat: Leveys 41 cm Korkeus 84 cm ja istuinkorkeus 45 cm

Kun Risto Halme opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa, Ateneumissa 1950-luvun loppupuolella, yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen ohessa syntyi myös tämän tuolin alkuidea. Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957.  Tuolissa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja ammattitaidolla tuolin valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä.

Sisustusarkkitehti (SIO) Risto Halme (s. 1934) valmistui sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta oppilaitoksesta Ateneumista vuonna 1959. Halme on yksi Suomen arvostetuimpia huonekalumuotoilijoita. Hän on työskennellyt huonekalumuotoilijana lähes kaikkien suomalaisten huonekalutehtaiden kanssa sekä toiminut sisustusarkkitehtina lukuisissa julkisissa kohteissa.

Risto Halme on suunnitellut 1960 –nimeä kantavan ruokaryhmän, joka henkii menneiden vuosikymmenten tunnelmaa modernilla otteella.